Hakukoneoptimointi, domain ja URL-rakenne

Domainin valinta on ensimmäinen päätös, joka sinun on tehtävä aloittaessasi uutta verkkosivustoa. Oikean domainnimen löytäminen on tärkeää, koska kyse on sivustosi identiteetistä.

Sen lisäksi, että domainnimi on tärkeää sivuston brändin kannalta, niin oikean verkkotunnuksen valitseminen on tärkeä tekijä myös verkkosivustosi hakukoneoptimoinnin (SEO) kannalta.

Jos haluat, että ihmiset löytävät verkkosivustosi, hakukoneoptimoinnilla on merkitystä. Vahvan SEO-perustan luomiseksi verkkosivustollesi myös valitsemallasi verkkotunnuksella on merkitystä.

Domainin vaikutus hakukoneoptimointiin

Hakukoneoptimointiin vaikuttavia tekijöitä on yli 200, mutta yhteistä näille kaikille tekijöille on, että ne kaikki mittaavat seuraavia kahta asiaa.

  • Mikä on sivustosi aihe
  • Mikä on sivustosi auktoriteetti

Valitsemasi verkkotunnus on tilaisuus auttaa Googlea ymmärtämään mikä on sivustosi aihe. Jos verkkotunnuksesi kertoo jotain verkkosivustostasi, se antaa signaalin Googlelle, että sivusto on tiettyyn aiheeseen liittyvä tietopankki.

Ajan myötä, kun yrität parantaa verkkosivustosi hakukoneoptimointia, kaikki rakentamasi sivuston auktoriteetti sidotaan domainiin. Vaikka on mahdollista muuttaa verkkotunnuksesi nimeä myöhemmin ,oikean verkkotunnuksen valitseminen ensimmäisestä päivästä on parempi.

URL-rakenne eli osoiterakenne

Domainin lisäksi myös sivuston URL-rakenteella eli osoiterakenteella on merkitystä hakukoneoptimoinnin kannalta.

WordPressin asetuksista kannattaa valita osoiterakenteeksi URL-rakenne artikkelin nimen mukaan. Se on SEO-ystävällisin vaihtoehto.

Tämän lisäksi jokaisen yksittäisen artikkelin ja sivun kohdalla kannattaa tarkistaa, että osoiterakenne vastaa sivun sisältöä. Esimerkiksi tämän sivun osoiterakenne on verkkosivu.com/hakukoneoptimointi-seo-url/

Hakemistot

Metatietojen lisäksi on tärkeää, että selaimen osoiterivikin itsesään kertoo mitä sivulla on.

Vältä pitkiä hakemistoja. Hakukoneet eivät pidä niistä, ja lukijallekin ne ovat hankalia. Korkeintaan 2-3 hakemistotasoa lienee toimivin. Hakemistonimien pitäisi myös itsessään kertoa, mistä on kyse. Jos esimerkiksi käsittelet ja myyt työkaluja, on parempi että osoite näyttää tältä:  http://www.tyokalut.com/paineilmatyokalut/naulaimet/ kuin tältä: http:/tyokalut.com/s1/s2/s3/s4…

 Koodatut URLit

Esimerkiksi Joomlan ja monen muun sivumoottorin luomat URLit voivat olla varsin sekavia. Oletus URL voi näyttää esimerkiksi tältä: http://www.sivu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=106&Itemid=239. Usein ohjelmassa on tarjolla SEO-tila joka luo järkevän näköisen rivin. Tai ainakin tällainen lisäosa on yleensä saatavilla.

Sivunavigaatio

Tämä liittyy läheisesti URL-osoitteen ulkoasuun. Pidä navigaatioreitit lyhyinä. Käyttäjä ei jaksa klikkailla kymmentä eri linkkiä siirtyäkseen hakemistosta toiseen päästäkseen haluamaansa. 2-3 tasoinen hakemisto lienee ideaali.

Jätä kommentti